» Inleiding
Muziekpraktijk HansMusic streeft naar een goede kwaliteit muziekles, gebaseerd op kennis en praktijkervaring in een prettige en ontspannen sfeer. Omdat er vanuit de beginsituatie van de leerling (jong en oud) wordt gewerkt zijn de lessen geschikt voor beginners en voor gevorderden.

Vernieuwde websites:

Hansmusic.nl

Pianolessen-Enschede.nl

Kantiek.nl


mail muziekles@hansmusic.nl voor een gratis proefles.


Pianoles, Orgelles, Blokfluitles, Keyboardles, Algemene Muzikale Vorming (AMV), Liedbegeleiding, Koorscholing w.o. Stemvorming, Inzingen en Inzingoefeningen


Hans Trip is afgestudeerd aan het conservatorium in Enschede als Docent Muziek, Schoolmuziek: Bachelor of Music in Education (BMus Ed). Behalve klassiek piano speelt Hans Trip piano lichte muziek, kerkorgel, keyboard, gitaar, drums, blokfluit enz.
Binnen de opleiding Docent Muziek heeft hij in 2004 zangexamen gedaan. Ook is hij opgeleid als docent Kunst en Cultuur Algemeen (CKV). In 2005 is Hans geslaagd voor het vak ensemble leiding, dit is een clustervak met koordirectie, koorscholing, slagtechniek, stemvorming en inzingen.


Hans Trip was leerling van de bekende pianopedagoog Drs. W.C.M. Kloppenburg. Wim Kloppenburg is o.a. de auteur van de Nieuwe Leergang voor het Piano-onderwijs, deze leergang, bekend als "het blauwe boekje", is nog steeds actueel en wordt door veel pianodocenten gebruikt omdat het een uniek en praktisch boekje is. Verder schreef hij pianomethodiekboeken, boeken over muziekgeschiedenis en boeken over componisten. Hans Trip werkt beroepsmatig als koordirigent, pianist, muziekdocent en is organist/pianist bij het Apostolisch Genootschap.


Muziekpraktijk HansMusic beschikt over een piano, een vleugel, een klavecimbel, een digitaal kerkorgel, keyboards, een drumstel, djembe's, bongo's, conga's, Orff-instrumenten, diverse gitaren, en andere muziekinstrumenten. Ook is er geluidsapparatuur aanwezig, zoals versterkers en microfonen. Verder is er een muziekbibliotheek met bladmuziek, muziekmethoden, muziekliteratuur en multiculturele muziekliteratuur.


Hans Trip is dirigent bij diverse koren (gemengde koren, een vrouwenkoor, kinderkoren). O.a. dirigent van Vocal Flair, dirigent (pianist) van Koor Kantiek en dirigent/pianist van enkele projectkoren, een gemengd koor en een mannenkoor. Hij heeft jaren lang kerkorgelles gehad op het van Dam orgel in de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede. O.a. heeft hij les gehad van Willem Mesdag en andere docenten. Bij Drs. W.C.M. Kloppenburg studeerde Hans o.a. klassieke piano en methodiek.
Daarnaast is Hans bestuurder en secretaris van de W.C.M. Kloppenburg Stichting. Dit is een stichting die het beheer heeft over een aantal muziekliteraire uitgaven, boeken over muziek en muziekgeschiedenis. Ook verzorgt deze stichting het uitgeven van nieuwe boeken.
[ terug... ]Omhoog


Vernieuwde websites

Inzingoefeningen

Muziekpraktijk HansMusic

  • Les van een bevoegd muziekdocent in een prettige sfeer. Op deze site vindt U informatie over de muzieklessen en over docent Hans Trip Bachelor of Music in Education (BMus Ed)

Links

Nieuws

  • Bijgewerkt: 9 september 2020

Copyright 2002-2020